Informatiepagina de Seychellen

Goed voorbereid aan een vakantie beginnen is erg belangrijk, zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Directbookers heeft de in onze ogen belangrijke informatie makkelijk en overzichtelijk voor je verzameld zodat je vooraf weet wat je kan en mag verwachten. Als je na het lezen nog meer vragen hierover hebt neem dan gerust contact met een van onze medewerkers op, zij geven heel graag antwoord op al je vragen. Net weer dat beetje extra persoonlijke service!

Klik hier voor de corona maatregelen

 

Drinkwater

Op de Seychellen is het drinkwater van slechte kwaliteit, het wordt voor ons Nederlanders dus afgeraden om te drinken. Directbookers zal het gebruik van (mineraal)water aanraden ook om je tanden mee te poetsen. Extra alertheid is vereist bij het nuttigen van gewassen groenten, geschild fruit en ijsblokjes.  

Elektriciteit

De spanning van de elektriciteit op de Seychellen is 240 volt. De stopcontacten zijn niet hetzelfde dan wij in Nederland hebben dus het meenemen van een wereldstekker is aan te raden, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Feestdagen

Op de Seychellen kent naast de nationale feestdagen ook lokale festiviteiten. De belangrijkste feestdagen hebben we verzameld.

 • 01 januari – Nieuwjaarsdag
 • 08 maart - Commonwealth Day
 • 20 maart - Internationale dag van de Francofonie
 • 03 juni - Sacramentsdag
 • 18 juni - Nationale feestdag
 • 29 juni - Onafhankelijkheidsdag
 • 15 augustus - Maria Tenhemelopneming
 • 01 november - Allerheiligen
 • 08 december - Dag van de onbevlekte ontvangtenis
 • 25 december - Kerstmis

Tevens zal de bevolking van de Seychellen nog enkele Katholieke feestdagen vieren die elk jaar op een andere dag vallen. Het kan zomaar voorkomen dat op een of meerdere dagen lokale winkels, horeca en andere openbare gelegenheden gesloten zijn. 

Geld / Valuta

Op de Seychellen kun je niet met Euro's betalen. De officiële munteenheid is de Seychelse Roepie. Wij adviseren om bij aankomst op de luchthaven geld te wisselen bij de wisselkantoren. Tevens is het mogelijk om bij lokale banken ook eenvoudig euro's te wisselen, hiervoor gelden wel de gebruikelijke wisselkoersen. Alleen de in plaatsen Mahé en Praslin kun je geld opnemen met je pinpas (voorzien van het  teken) of met je creditcard. In bijna alle hotels, grotere restaurants en winkels worden vreditcards geaccepteerd. Houdt wel rekening met de transactiekosten.

Gezond op reis

Voor de Seychellen zijn geen vaccinaties verplicht, wel worden er meerdere vaccinaties sterk aanbevolen. In de Seychellen kun je te maken krijgen met DTP en Hepatitus A. Wanneer je vlak voor je reis naar de Seychellen in een gebied geweest bent waar Gele Koorts heerst dan is die vaccinatie wel verplicht.

Wij raden reizigers daarom altijd aan goed voorbereid op reis te gaan. Neem tijdig contact op met je eigen huisarts of de GGD, zij kunnen je verder helpen en een advies op maat uitbrengen. 

 • Ziek worden tijdens je vakantie, dat wil niemand maar helaas hebben wij het vaak niet voor het zeggen. Een goede reisverzekering is hiervoor een aanrader. De kosten van ziekenhuisopname en/of medicijnen kunnen ineens veel hoger uitvallen dan wij hier in Nederland gewend zijn. Soms kan het toch voorkomen dat je ter plaatse het bedrag moet voorschieten, dit ontvang je achteraf terug van je reisverzekering. Directbookers adviseert je graag bij het afsluiten van de juiste reisverzekering.
 • De meest voorkomende ziekte bij de vakantieganger is diaree, medicijnen zijn lastig te verkrijgen. Zorg er altijd voor dat je diareeremmers en ORS bij je hebt dit voorkomt een hoop ellende.
 • Je gebruikt op vakantie natuurlijk dezelfde medicijnen als thuis welke zijn voorgeschreven door een arts of specialist. Zorg dat je altijd voldoende voorraad bij je hebt. Ook is het handig om bij de apotheek een medisch paspoort te vragen en dit mee te nemen tijdens je vakantie. Een Europees Medisch Paspoort bevat alle belangrijke informatie betreffende medicijnengebruik, ziekten en aandoeningen. In geval van nood is het altijd erg fijn om dit snel aan de behandelende artsen te laten zien. 
 • De mug is ook in de Seychellen in grote getalen aanwezig. Neem voldoende muggenwerende producten mee met voorkeur met minimaal 70% DEET. Muggen kunnen het denguevirus bij zich dragen. Ook voor in de avonduren is bedekkende kleding aan te raden evenals het slapen onder een muskietennet.
 • De zon schijnt in de Seychellen er veel, maar dan wel veel krachtiger dan bij ons in Nederland. Neem hiervoor een goede zonnecreme mee en laat je niet verrassen. 

Noodnummers

We gaan er niet vanuit maar mocht je toch in een noodsituatie terechtkomen dan zijn dit de belangrijkste nummers die je kan bellen.

 • 999 is het algemene nummer wat bij ons vergelijkbaar is met 112. Door dit nummer te bellen kan de politie, brandweer en ambulance worden aangestuurd.

Vereiste Reisdocumenten

Je kan naar de Seychellen reizen met een geldig Nederlands paspoort. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit de Seychellen. 

Bij aankomst op de Seychellen ontvang je op vertoon van je doorreis- of retourticket een Visitors Pass (visum) waarmee je maximaal 1 maand op de Seychellen mag verblijven.

Een electronisch visum is verplicht om te reizen naar de Seychellen, deze kun je makkelijk hier online aanvragen. 

Belangrijk: Deze informatie is gebaseerd op reizigers met de Nederlandse nationaliteit. Mocht je een andere nationaliteit hebben neem dan contact op met de ambassade en vraag wat de regels die voor jou gelden zijn.

Reistijd 

In de maanden juli tot en met september is het de beste tijd om naar de Seychellen te reizen. Hiermee voorkom je het langdurige regenseizoen. Je bent met een rechtstreekse vlucht in ongeveer 10 uur onderweg naar de Seychellen. Wanneer je vlucht tussenlandingen maakt wordt de reistijd vanzelfsprekend langer.  

Taal

Engels, Frans en Creools zijn de talen die gesproken worden op de Seychellen, Het is wel makkelijk dat je met Engels je goed verstaanbaar kan maken.

Telefoon & Internet

De strenge regels voor providers binnen de Europese Unie gelden helaas niet voor de Seychellen. Dit betekent dat het gebruik van internet en bellen via je mobiele telefoon hoge kosten met zich mee kan brengen. Om dit te voorkomen raden wij aan om de roaming uit te zetten op je mobiele telefoon of tablet en altijd over te schakelen op WiFi in je accommodatie. De meeste providers bieden databundels voor het buitenland aan tegen aantrekkelijke tarieven, informeer hiernaar voor vertrek en kom niet voor onverwachte hoge kosten te staan. De verbindingen in heel de Seychellen zullen langzamer zijn dan in Nederland, hou hier rekening mee.

Tijdsverschil tov Nederland

De Seychellen ligt in een andere tijdszone als Nederland en daar kennen ze geen zomer- en wintertijd. Dit betekent dat het in de zomer 2 uur later en in de winter 3 uur later is dan in Nederland. Heerlijk in een andere wereld en toch geen last van een jetlag.

Verblijfs – of Toeristenbelasting

Als je op de Seychellen verblijft kan het voorkomen dat je toeristenbelasting moet betalen. Deze kosten zijn nooit inbegrepen in de reissom en dienen ter plaatse voldaan te worden. De hoogte van het te betalen bedrag is afhankelijk van de het aantal nachten dat je verblijft, je leeftijd en de soort accommodatie.

Veiligheid

De veiligheid op de Seychellen is van een hoog niveau. Eigenlijk is er in de eilandenarchipel vrijwel nooit sprake van criminaliteit. Het is dus een heerlijke bestemming van een welverdiende vakantie.

Vervoer en Verkeer 

De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden, vervoer met auto's zou niet echt praktisch zijn. De meest voorkomende vervoersmiddelen zijn de boot en het watervliegtuig. Wanneer je een excursie boekt zul je vast en zeker met een van deze twee transportmiddelen vervoerd gaan worden. maar hoe bijzonder maakt dat je vakantie!

Fooien

Op de Seychellen worden fooien heel erg gewaardeerd. Het fooiengeld is vaak al bij de rekening inbegrepen mocht dit niet zo zijn dan is een fooi tussen de 5% en 10% van het rekeningbedrag normaal. 

Extra informatie

 • De eilandengroep de Seychellen is het kleinste land van Afrika.
 • Een leuke twist is dat vrouwen op de Seychellen de dienst uitmaken.
 • Breng zeker een bezoek aan de reuzenschildpad, een van de weinige plaatsen waar deze voorkomt is in de wateren rondom deze eilandengroep. Een unieke ervaring!