Informatiepagina Verenigde Staten

Goed voorbereid aan een vakantie beginnen is erg belangrijk, zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Directbookers heeft de in onze ogen belangrijke informatie makkelijk en overzichtelijk voor je verzameld zodat je vooraf weet wat je kan en mag verwachten. Als je na het lezen nog meer vragen hierover hebt neem dan gerust contact met een van onze medewerkers op, zij geven heel graag antwoord op al je vragen. Net weer dat beetje extra persoonlijke service!

Klik hier voor de corona maatregelen

 

Drinkwater

In de Verenigde Staten is het drinkwater van goede kwaliteit, dit betekent dat je het kraanwater gewoon kan drinken, wellicht zal het qua smaak iets anders zijn als je gewend bent. Toch kun je daarom ook makkelijk kiezen voor (mineraal)water, dit is in iedere supermarkt eenvoudig te verkrijgen. 

Elektriciteit

De spanning van de elektriciteit in Verenigde Staten is 120 volt. De meeste stopcontacten wijken af van de Nederlandse, daarom raden wij aan om een wereldstekker mee te nemen. 

Feestdagen

De Verenigde Staten kent naast de nationale feestdagen ook lokale festiviteiten. De belangrijkste feestdagen hebben we verzameld.

 • 01 januari – Nieuwjaarsdag
 • 16 januari - Dag van de Vrijheid van Godsdienst
 • 01 februari - Vrijheidsdag
 • 04 juli - Dag van de Onafhankelijkheid (Independence Day)
 • 31 oktober - Haloween
 • 25 december - Kerstmis
 • 31 december - Oudjaar

Houdt daarnaast rekening met de volgende feestdagen op een andere datum in het jaar plaatsvinden zoals Thanksgiving, Labor Day en Memorial Day. Per staat kunnen er nog andere feestdagen zijn. Het kan zomaar voorkomen dat op een of meerdere dagen lokale winkels, horeca en andere openbare gelegenheden gesloten zijn. 

Geld / Valuta

In de Verenigde Staten kun je niet met Euro's betalen. De officiële munteenheid is de Amerikaanse Dollar $. Bij alle banken en bijna in alle winkels kun je geld met je pinpas (voorzien van  teken) of met een credicard opnemen. Houdt wel rekening mee dat er transactiekosten worden berekend.  

Gezond op reis

Voor de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht, kijk goed naar je eigen situatie en overleg zonodig met je arts want het kan zijn dat er met betrekking tot jou gezondheid andere aanbevelingen van toepassing zijn.

Wij raden reizigers daarom altijd aan goed voorbereid op reis te gaan. Neem tijdig contact op met je eigen huisarts of de GGD, zij kunnen je verder helpen en een advies op maat uitbrengen. 

 • Ziek worden tijdens je vakantie, dat wil niemand maar helaas hebben wij het vaak niet voor het zeggen. Een goede reisverzekering is hiervoor een aanrader. De kosten van ziekenhuisopname en/of medicijnen kunnen ineens veel hoger uitvallen dan wij hier in Nederland gewend zijn. Soms kan het toch voorkomen dat je ter plaatse het bedrag moet voorschieten, dit ontvang je achteraf terug van je reisverzekering. Directbookers adviseert je graag bij het afsluiten van de juiste reisverzekering.
 • Je gebruikt op vakantie natuurlijk dezelfde medicijnen als thuis welke zijn voorgeschreven door een arts of specialist. Zorg dat je altijd voldoende voorraad bij je hebt. Ook is het handig om bij de apotheek een medisch paspoort te vragen en dit mee te nemen tijdens je vakantie. Een Europees Medisch Paspoort bevat alle belangrijke informatie betreffende medicijnengebruik, ziekten en aandoeningen. In geval van nood is het altijd erg fijn om dit snel aan de behandelende artsen te laten zien. 

Noodnummers

We gaan er niet vanuit maar mocht je toch in een noodsituatie terechtkomen dan zijn dit de belangrijkste nummers die je kan bellen.

 • 911: het algemene alarmnummer voor zowel politie, brandweer als ambulance

Vereiste Reisdocumenten

Je kan naar de Verenigde Staten reizen met een geldig Nederlands paspoort. Je mag maximaal 90 dagen aaneengesloten in de Verenigde Staten blijven zonder visum. 

Voor ieder bezoek aan de VS dien je een ESTA verklaring in te vullen waardoor jou bezoek en reden van bezoek wordt geregistreerd.

Klik hier voor meer informatie en betreffende de ESTA verklaring.

Als je niet rechtstreeks naar de Verenigde Staten vliegt dan kunnen er aanvullende verplichtingen zijn ten aanzien van een visum of transitvisum. Controleer voor vertrek of je over alle juiste documenten beschikt.

Belangrijk: Deze informatie is gebaseerd op reizigers met de Nederlandse nationaliteit. Mocht je een andere nationaliteit hebben neem dan contact op met de ambassade en vraag wat de regels die voor jou gelden zijn. Je bent en blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

Reistijd 

De duur van de reistijd naar de Verenigde Staten is erg afhankelijk van je uiteindelijke bestemming. Wanneer je bijvoorbeeld naar New York reist bent je ongeveer 8 uur onderweg, maar reis je naar Florida of Los Angeles dat is de reistijd vele malen langer. Tevens spreekt het voor zich dat wanneer er een tussenlanding gemaakt wordt je reis automatisch langer duurt.

Taal

In de Verenigde Staten wordt als hoofdtaal Engels gesproken, soms wel met een dialect maar met Engels kun je jezelf overal redden.

Telefoon & Internet

De strenge regels voor providers binnen de Europese Unie gelden helaas niet voor de Verenigde Staten. Dit betekent dat het gebruik van internet en bellen via je mobiele telefoon hoge kosten met zich mee kan brengen. Om dit te voorkomen raden wij aan om de roaming uit te zetten op je mobiele telefoon of tablet en altijd over te schakelen op WiFi in je accommodatie. De meeste providers bieden databundels voor het buitenland aan tegen aantrekkelijke tarieven, informeer hiernaar voor vertrek en kom niet voor onverwachte hoge kosten te staan. In de VS is er op heel veel plaatsen gratis WiFi aanwezig, denk hierbij aan cafés, restaurants en openbare gelegenheden, hierdoor kun je zelf bepalen of het daadwerkelijk aanschaffen van een databundel voor jou de beste keus is. 

Tijdsverschil tov Nederland

De Verenigde Staten is een groot continent en beslaat maar liefst 6 verschillende tijdzones. De plaats waar je verblijft is dus uiteindelijk leidend voor het precieze tijdsverschil. Het kan tussen de 6 en 11 uur vroeger zijn dan in Nederland. In de VS verandert de tijd niet tussen de zomer en de winter dus dit kan ook nog een extra uur schelen met Nederland. 

Verblijfs – of Toeristenbelasting

Als je in de Verenigde Staten vakantie viert hoef je nergens toeristenbelasting te betalen.

Veiligheid

De Verenigde Staten is qua veiligheid een relatief veilig land. Net zoals in alle landen komt het voor dat je in drukkere plaatsen extra alert moet zijn op zakkenrollers. Bewaar je waardevolle spullen zoveel mogelijk in de kluis in de accommodatie. Ga in de grote drukke steden niet naar de achterbuurten, deze worden als niet veilig gekenmerkt.

Vervoer en Verkeer 

Wil je de Verenigde Staten ontdekken boek dan een huurauto, op deze manier heb je de ultieme vrijheid en zul je het prachtige land op je eigen tempo kunnen ontdekken. Houdt wel rekening bij het huren van een auto met onderstaande tips.

 • Om zeker te zijn dat je alle benodigde papieren bij hebt is het raadzaam een Internationaal Rijbewijs mee te nemen. In sommige staten is dit naast je Nederlandse Rijbewijs namelijk verplicht. Dit document kun je halen bij de ANWB, en vraag daar om het IRB model 1949, dan weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan ter plaatse.
 • Wanneer je bij een ongeval betrokken raakt en er zijn gewonden bij MOET je altijd de politie inschakelen. Dit is verplicht. Tevens zul je een schadeformulier moeten invullen. Klik hier voor meer informatie betreffende de meldingsplicht.
 • Handsfree bellen mag in de auto, echter het vasthouden en bedienen van je telefoon tijdens het rijden of stilstaan met de motor aan is ten strengste verboden. 
 • De afstanden in de VS zijn allemaal groot, ondanks dat er veel pompstations zijn kan het zijn dat je deze in de binnenlanden een stuk minder tegen komt. Houdt daarom altijd de borden in de gaten die je informeren over wanneer er een volgende pomp komt en check regelmatig de tankinhoud. Beter een keer teveel tanken tussendoor dan dat je langs de kant van de weg komt te staan.

Wanneer je veel grote steden bezoekt dan raden we het gebruik van een auto in de stad af, dit omdat het te druk is voor ons Nederlanders om veilig te rijden. Tevens beschikken de grote steden over een zeer goed en uitgebreid openbaar vervoer netwerk en ben je hiermee veel sneller dan met een huurauto

Fooien

In de Verenigde Staten worden fooien heel erg gewaardeerd. Het fooiengeld kan bij restaurants bij de rekening zijn inbegrepen maar wanneer dit niet zo is wordt er doorgaans een fooi gegeven van tussen de 15% à 20%. Dit geldt ook voor gidsen en taxichauffeurs. Voor kamermeisjes kun je enkele dollars achterlaten in de kamer. 

Extra informatie

 • Wanneer je naar de VS vliegt en je hebt electronische apparatuur in je handbagage zal dit dubbel gecheckt worden bij aankomt. Tevens kan het zijn dat je het apparaat aan moet zetten en moet laten zien. Bij goedkeuring kan je het gewoon meenemen. 
 • In de meeste grote steden staat er op je rekening vaak een Facility Fee, deze bijdrage wordt gebruikt om jou als gast faciliteiten te bieden zoals gratis WiFi en fitness. Het kan per hotel schelen welke faciliteiten hier onder vallen en wat het te betalen bedrag is. Aan te raden is om bij incheck dit even te bespreken zodat je op voorhand weet wat je kan verwachten.