Informatiepagina Thailand

 

Goed voorbereid aan een vakantie beginnen is erg belangrijk, zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Directbookers heeft de in onze ogen belangrijke informatie makkelijk en overzichtelijk voor je verzameld zodat je vooraf weet wat je kan en mag verwachten. Als je na het lezen nog meer vragen hierover hebt neem dan gerust contact met een van onze medewerkers op, zij geven heel graag antwoord op al uw vragen. Net weer dat beetje extra persoonlijke service!

Klik hier voor de corona maatregelen

 

Drinkwater

In Thailand is het kraanwater niet van goede kwaliteit en eigenlijk alleen te drinken wanneer het goed doorgekookt is. Directbookers raadt je dus ook aan om (mineraal)water te drinken en dit ook te gebruiken bij het poesten van je tanden. Het (mineraal)water is bijna overal verkrijgbaar en is een stuk voordeliger dan in Nederland. Extra aandacht bij het nuttigen van rauwe gewassen groenten, geschild fruit en het gebruik van ijsklontjes is vereist.  

Elektriciteit

De spanning van de elektriciteit in Thailand is 230 volt. De meeste stopcontacten in Thailand zijn niet geschikt voor de Nederlandse stekkers wij raden dan ook aan om een wereldstekker mee te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Feestdagen

Thailand is een land van feestvieren, naast de nationale feestdagen zijn er veel dagen met lokale festiviteiten. Het is zo veranderlijk dat wij de belangrijkste voor je op een rij gezet hebben.

 • 01 januari – Nieuwjaarsdag
 • 18 januari - Dag van de Strijdkrachten
 • 03 februari - Veteranendag
 • 06 april - Dag van de Chakri
 • 13 t/m 15 april -  Viering van het Thais Nieuwjaar
 • 03 juni - Viering verjaardag Koningin Suthida
 • 05 december - Nationale Feestdag
 • 31 december - Oudjaar

Houdt er rekening mee dat tijdens feestdagen veel restaurants, musea en openbare gelegenheden gesloten zullen zijn. Er zijn nog vele boeddhistische feestdagen gedurende het hele jaar waar rekening mee gehouden dient te worden omdat het op deze dagen verboden is om alcohol te kopen of te verkopen. Tevens zal er geen alcohol geschonken worden in de bars van de verschillende accommodaties. Wanneer deze regel wordt overtreden zijn de boetes erg hoog en kan er zelfs een gevangenisstraf volgen. 

Geld / Valuta

In Thailand wordt er betaald met de Thaise Bath. Je kunt het makkelijkste je pinpas (voorzien van  teken)  of creditcard meenemen, in bijna alle grotere plaatsen zijn voldoende pinautomaten aanwezig waar je geld kunt halen. Houdt wel altijd rekening met transactiekosten die worden berekend. Tevens kun je contant geld bij de meeste hotels en banken wisselen, de beste valuta om dit te doen zijn euro's of Amerikaanse Dollars. 

Gezond op reis

Voor Thailand zijn er geen vaccinaties verplicht echter worden er wel vaccinaties voor Rabiës en Hepatitis A aangeraden. Tevens als je recent in een land geweest bent waar Gele Koorts voorkomt dien je die vaccinatie wel te hebben. Uw persoonlijke situatie kan van invloed zijn op het laten zetten van vaccinaties, neem dan bij twijfel altijd contact op met uw eigen huisarts.

Wij raden reizigers altijd aan goed voorbereid op reis te gaan. Neem tijdig contact op met je eigen huisarts of de GGD, zij kunnen u verder helpen en een advies op maat uitbrengen. 

 • Ziek worden tijdens je vakantie, dat wil niemand maar helaas hebben wij het vaak niet voor het zeggen. Een goede reisverzekering is hiervoor een aanrader. De kosten van ziekenhuisopname en/of medicijnen kunnen ineens veel hoger uitvallen dan wij hier in Nederland gewend zijn. Directbookers adviseert je graag bij het afsluiten van de juiste reisverzekering.
 • Je gebruikt op vakantie natuurlijk dezelfde medicijnen als thuis welke zijn voorgeschreven door een arts of specialist. Zorg dat je altijd voldoende voorraad bij je hebt. Ook is het handig om bij de apotheek een medisch paspoort te vragen en dit mee te nemen tijdens je vakantie. Een Europees Medisch Paspoort bevat alle belangrijke informatie betreffende medicijnengebruik, ziekten en aandoeningen. In geval van nood is het altijd erg fijn om dit snel aan de behandelende artsen te laten zien.
 • Het zonnetje in Thailand is er bijna altijd, en door de ligging van het land vaak veel krachtiger als bij ons in Nederland. Neem dus altijd voldoende zonnebrand mee met een goede factor. Liever teveel gesmeerd dan verbrand op je hotelkamer.
 • In bepaalde gebieden komt malaria, dengue en zika voor. Deze virussen worden verspreid door muggen. Aan te raden is dan ook om muggenwerende middelen mee te nemen met minimaal 70% DEET. Voor de avonduren is lange bedekkende kleding ook aan te raden. Veel hotels zullen de beschikking hebben over klamboes. 
 • Rabiës ofwel hondsdolheid komt veel voor in Thailand. Er zijn ook erg veel zwerfhonden en katten. Wordt je gebeten door een hond of kat (of vleermuis) neem dan altijd contact op met een arts. Dit moet je ook doen als je al een rabiës vaccinatie hebt laten zetten. 

Noodnummers

We gaan er niet vanuit maar mocht je toch in een noodsituatie terechtkomen dan zijn dit de belangrijkste nummers die je kan bellen.

 • 191: het algemene alarmnummer vergelijkbaar met bij ons 112
 • 191: alleen politie
 • 1669: alleen ambulance
 • 199: alleen brandweer
 • 1155: speciale toeristenpolitie (hier wordt engelstalig gesproken wellicht net zo handig)

Vereiste Reisdocumenten

Thailand behoort niet bij de Europese Unie dus voor het reizen heb je een geldig Nederlands Paspoort nodig wat bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Een visum is niet nodig als je als toerist naar Thailand reist en niet langer dan 30 dagen verblijft. Wanneer de meer dan 2 x per jaar naar Thailand afreist kan het wel vereist zijn dat er een visum wordt aangeschaft, informeer hiernaar bij de Ambassade. Mocht je via een ander land door middel van een tussenstop / transit naar Thailand reizen kan het wel zijn dat er aanvullende visa vereist zijn. Informeer hiernaar bij onze reserveringsafdeling of bij de ambassade van het desbetreffende land.   

BELANGRIJK!!  De hierboven beschreven informatie is van toepassing op vakantiegangers met de Nederlandse/ Belgische nationaliteit. Heb je een andere nationaliteit en wil je op vakantie naar Thailand check dan altijd de voor jou geldende voorwaarden bij de ambassade. Directbookers kan nooit aansprakelijk gehouden worden voor het niet in bezit hebben van de juiste reisdocumenten hiervoor ben je zelf altijd eindverantwoordelijk. 

Reistijd met vliegtuig

Als je naar Thailand gaat met het vliegtuig zul je bijna altijd te maken krijgen met een overstap. De reistijd is afhankelijk van welke route je vlucht gaat en is dus ook niet eenvoudig te benoemen. 

Taal

Thais is de officiële taal in Thailand. Het overgrote deel van de bevolking zal ook Engels spreken dus je verstaanbaar maken in Thailand zal niet erg lastig zijn.

Telefoon & Internet

De strenge regels voor providers binnen de Europese Unie gelden helaas niet voor Thailand. Dit betekent dat het gebruik van internet en bellen via je mobiele telefoon hoge kosten met zich mee kan brengen. Om dit te voorkomen raden wij aan om de roaming uit te zetten op je mobiele telefoon of tablet en altijd over te schakelen op WiFi in je accommodatie. Op steeds meer plaatsen in Thailand is er een WiFinetwerk beschikbaar dus dat zou een voordeel kunnen zijn.  De meeste providers bieden databundels voor buitenland aan al zullen deze voor Thailand nog steeds aan de prijs zijn, informeer hiernaar voor vertrek en kom niet voor onverwachte hogen kosten te staan.

Tijdsverschil tov Nederland

De tijdszone van Thailand is anders dan die van Nederland en Thailand kent ook geen zomer- en wintertijd. Dit betekent dat het in de zomerperiode 5 uur later en in de winterperiode 6 uur later is dan in Nederland. 

Verblijfs – of Toeristenbelasting

In Thailand wordt er niet gewerkt met toeristenbelasting, dus ter plaatse hoef je dit niet te betalen.

Veiligheid

In Thailand zal iedereen zich veilig voelen. De criminaliteit is erg laag in Thailand zeker als je het vergelijkt met de Nederlandse steden. Vanzelfsprekend moet je opletten voor zakkenrollers, Aan te raden is om waardevolle spullen altijd achter te laten in je kluisje in je hotelkamer. Tevens is het aan te raden wanneer er zich demonstraties voordoen deze te mijden en meteen door te lopen. Tijdens een demonstratie kan de sfeer snel omslaan. 

Vervoer en Verkeer

Thailand kent helaas een hoog cijfer als het gaat om verkeersslachtoffers. Het verkeer is in één woord chaotisch te noemen. Zelf een auto huren raden wij daarom ook niet aan natuurlijk is het wel mogelijk om een auto met chauffeur te huren die je alle plaasten laat zien die op je verlanglijstje staan. Tevens kun je in Thailand bij elke reisorganisatie veel excursies boeken waar het vervoer al bij is inbegrepen, dus vele malen eenvoudiger. 

Fooien

Fooien worden in Thailand erg gewaardeerd mede omdat het salaris niet erg hoog is. Geef kruiers, kamermeisjes en taxichauffeurs een kleine fooi en ze doen zeker wat extra voor je. Bij restaurants is het gebruikelijk om ongeveer 10% fooi te geven, let wel op of er niet al bedieningsgeld op de rekening is gezet.

Extra informatie

 • Wie in Thailand een kerk, tempel of moskee bezoekt wordt geacht de kledingvoorschriften te hanteren. Voor vrouwen is bedekkende kleding over schouders en knieën gewenst. Tevens voor mannen vaak een lange broek en een shirt met korte mouwen. Zo respecteer je het geloof en de normen en waarden van de Thaise bevolking. 
 • Wanneer je een E-sigaret of navulling hiervoor meeneemt is dit verboden. Bij aankomst zullen deze direct in beslag genomen worden en kan er zelfs een boete of gevangenisstraf opgelegd worden.