Informatiepagina Dubai

 

Goed voorbereid aan een vakantie beginnen is erg belangrijk, zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Directbookers heeft de in onze ogen belangrijke informatie makkelijk en overzichtelijk voor je verzameld zodat je vooraf weet wat je kan en mag verwachten. Als je na het lezen nog meer vragen hierover hebt neem dan gerust contact met een van onze medewerkers op, zij geven heel graag antwoord op al uw vragen. Net weer dat beetje extra persoonlijke service!!

Klik hier voor de corona maatregelen

 

Drinkwater

In Dubai is het kraanwater van goede kwaliteit je kan het water dus met een gerust hart drinken. In de warme zomermaanden kan het voorkomen dat het water niet heel koud is, gekoeld (mineraal)water kan dan lekkerder zijn. Het (mineraal)water is in bijna alle winkels te verkrijgen en is een stuk voordeliger als bij ons in Nederland.

Elektriciteit

De spanning van de elektriciteit in Dubai is tussen 220-240 volt. Alle stopcontacten in Dubai zijn niet geschikt voor de Nederlandse stekkers wij raden dan ook aan om een wereldstekker mee te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan..

Feestdagen

Dubai is een land van feestvieren, naast de nationale feestdagen zijn er veel dagen met lokale festiviteiten. Het is zo veranderlijk dat wij de belangrijkste voor je op een rij gezet hebben.

 • 01 januari – Nieuwjaarsdag
 • 06 augustus – Dag van de Troonbestijging
 • 30 november – Martelarendag
 • 02 december – Nationale Feestdag
 • 25 december - Kerstmis

Houd er rekening mee dat tijdens feestdagen veel restaurants, musea en openbare gelegenheden gesloten zullen zijn. Op veel van deze dagen zal er ook geen alcohol geschonken of verkocht worden. De Ramadan wordt elk jaar op een ander moment gevierd, maar is wel een van de belangrijkste feesten in Dubai. 30 dagen lang eten Moslims niet tussen zonsopkomst en zonsondergang. Voornamelijk zal dit goed merkbaar zijn in de kleine dorpen waar de lokale restaurants gesloten zullen zijn. Het suiker / offerfeest ter afsluiting van de vastenperiode zullen overal invloed hebben op het dagelijks leven in Dubai. 

Geld / Valuta

In Dubai net zoals in de rest van de Verenigde Arabische Emiraten wordt betaald met de Emirati Dirham, dit is het wettige betaalmiddel, Dit geld is eenvoudig te verkrjgen want Nederlandse pinpassen (voorzien van het  teken) worden vrijwel overal geaccepteerd. Met creditcards zoals Mastercard en Visa is ook overal te betalen, houdt hierbij wel rekening met aanzienlijke transactiekosten.

Gezond op reis

Voor Dubai zijn er geen vaccinaties verplicht echter worden er wel vaccinaties voor DTP en Hepatitis A aangeraden. Jouw persoonlijke situatie kan van invloed zijn op het laten zetten van vaccinaties, neem dan bij twijfel altijd contact op met je eigen huisarts.

Wij raden reizigers altijd aan goed voorbereid op reis te gaan. Neem tijdig contact op met je eigen huisarts of de GGD, zij kunnen u verder helpen en een advies op maat uitbrengen. 

 • Ziek worden tijdens je vakantie, dat wil niemand maar helaas hebben wij het vaak niet voor het zeggen. Een goede reisverzekering is hiervoor een aanrader. De kosten van ziekenhuisopname en/of medicijnen kunnen ineens veel hoger uitvallen dan wij hier in Nederland gewend zijn. Directbookers adviseert je graag bij het afsluiten van de juiste reisverzekering.
 • Je gebruikt op vakantie natuurlijk dezelfde medicijnen als thuis welke zijn voorgeschreven door een arts of specialist. Zorg dat je altijd voldoende voorraad bij je hebt. Ook is het handig om bij de apotheek een medisch paspoort te vragen en dit mee te nemen tijdens je vakantie. Een Europees Medisch Paspoort bevat alle belangrijke informatie betreffende medicijnengebruik, ziekten en aandoeningen. In geval van nood is het altijd erg fijn om dit snel aan de behandelende artsen te laten zien. 
 • Het zonnetje in Dubai is er bijna altijd, en door de ligging van het land vaak veel krachtiger als bij ons in Nederland. Neem dus altijd voldoende zonnebrand mee met een goede factor. Liever teveel gesmeerd dan verbrand op je hotelkamer.

Noodnummers

We gaan er niet vanuit maar mocht je toch in een noodsituatie terechtkomen dan zijn dit de belangrijkste nummers die je kan bellen.

 • 999: politie en/of ambulance
 • 997: alleen brandweer

Vereiste Reisdocumenten

Dubai behoort niet bij de Europese Unie dus voor het reizen heb je een geldig Nederlands Paspoort nodig wat bij aankomst in Dubai nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Een visum is niet nodig voor Dubai, bij aankomst zal er een stempel in je paspoort worden gezet wat eigenlijk als een soort inreisvisum geldt. 

BELANGRIJK!!  De hierboven beschreven informatie is van toepassing op vakantiegangers met de Nederlandse/ Belgische nationaliteit. Heb je een andere nationaliteit en wil je op vakantie naar Dubai check dan altijd de voor jou geldende voorwaarden bij de ambassade. Directbookers kan nooit aansprakelijk gehouden worden voor het niet in bezit hebben van de juiste reisdocumenten hiervoor ben je zelf altijd eindverantwoordelijk. 

Reistijd met vliegtuig

Als je naar Dubai gaat met het vliegtuig is de bestemming uiteindelijk bepalend voor de reistijd. Je reist met een directe vlucht vanaf een Nederlandse of Belgische luchthaven binnen ongeveer 6 a 7 uur naar Dubai. Indien er eventueel tussenlandingen gemaakt worden, dan wordt de reistijd vanzelfsprekend langer. 

Taal

Arabisch is de officiële taal in Dubai. In Dubai heerst er een multiculturele samenleving, er zijn meer als 75 culturen aanwezig dit heeft als voordeel dat je ook erg goed met Engels overal terecht kunt. De Engelse taal is aan het inburgeren in Dubai, dit wordt mede duidelijk door bijvoorbeeld reclameborden die in plaats van in het Arabisch in het Engels worden gemaakt.

Telefoon & Internet

De strenge regels voor providers binnen de Europese Unie gelden helaas niet voor Dubai. Dit betekent dat het gebruik van internet en bellen via je mobiele telefoon hoge kosten met zich mee kan brengen. Om dit te voorkomen raden wij aan om de roaming uit te zetten op je mobiele telefoon of tablet en altijd over te schakelen op WiFi in je accommodatie. Op steeds meer plaatsen in Dubai is er een WiFinetwerk beschikbaar dus dat zou een voordeel kunnen zijn. De meeste providers bieden databundels voor buitenland aan al zullen deze voor Dubai nog steeds aan de prijs zijn, informeer hiernaar voor vertrek en kom niet voor onverwachte hogen kosten te staan.

BELANGRIJK!! Het gebruik van VPN kent strenge regels in Dubai. Je mag nooit je ip-adres verbergen, dit betekent dat je te allen tijde herkenbaar moet zijn. Blokkeer je je IP-adres wel dan staan hier hoge boeten of zelfs een gevangenisstraf tegenover. 

Tijdsverschil tov Nederland

De tijdszone van Dubai is anders dan die van Nederland. Dit betekent dat het in de zomerperiode 2 uur vroeger en in de winterperiode 3 uur vroeger is dan in Nederland. 

Verblijfs – of Toeristenbelasting

In Dubai wordt in alle accommodaties toersitenbelasting geheven. Deze belasting is nooit inbegrepen bij je reissom en dien je altijd ter plaatse bij de accommodatie te voldoen. De hoogte is afhankelijk van het aantal nachten dat je blijft, wat je leeftijd is en in wat voor soort accommodatie je verblijft. 

Veiligheid

In Dubai zal iedereen zich veilig voelen. De criminaliteit is erg laag in Dubai zeker als je het vergelijkt met de Nederlandse steden. Vanzelfsprekend moet je opletten voor zakkenrollers, 

Vervoer en Verkeer

Dubai kent helaas een hoog cijfer als het gaat om verkeersslachtoffers. Een auto huren raden wij daarom ook niet aan, eigenlijk heb je die ook niet nodig in Dubai omdat er een uitgebreid netwerk is van openbaar vervoer en een groot aantal taxi's. Op deze manier de stad verkennen is vele malen veiliger dan zelf actief deelnemen aan het verkeer. Tevens kun je in Dubai bij elke reisorganisatie veel excursies boeken waar het vervoer al bij is inbegrepen, dus vele malen eenvoudiger. 

Fooien

Fooien in Dubai zijn eigenlijk een soort van verplichting. Voor de rekening bij een restaurtant geldt gemiddeld tussen de 5% a 10% als gangbaar tenzij de fooi ofwel service charge reeds op de bon staat. Voor gebruik van de taxi's is het naar boven afronden van het te betalen bedrag voldoende. De kamermeisjes en kruiers van je koffers zijn met een kleine contante fooi al blij.

Extra informatie

 • Dubai is en blijft een moslimland, dit betekent dat qua kleding er wat eisen gesteld worden. Zo is het zeer ongepast om als vrouw te bloot gekleed te gaan. Bij een bezoek aan een moskee dienen in elk geval de schouders en knieën bedekt te zijn. Voor heren is bij een bezoek aan een moskee een lange broek gewenst. 
 • Topless zonnen kun je in Dubai beter maar niet doen, dit wordt niet op prijs gesteld en porno is op alle manieren verboden, laat deze tijdschriften dan ook thuis. 
 • Afdingen in de lokale souks is niet meer dan gebruikelijk maar doe dit niet in de grote shoppingmalls, hier zijn de prijzen gewoon vast en kan niet over onderhandeld worden.
 • Alcohol is niet vrij te verkrijgen in Dubai, je zal geen winkel tegenkomen waar je dit kunt kopen. Alcohol is alleen in de daarvoor bestemde horeca te verkrijgen, let op dat het op verschillende feestdagen ook daar niet verkrijgbaar is. 
 • De minimale leeftijd voor een verblijf in een hotel in Dubai is vaak 21 jaar, soms kan het ook 18 jaar zijn. Als wij deze informatie beschikbaar hebben gekregen van de uitvoerende reisorganisatie dan staat dit duidelijk bij de accommodatie informatie vermeld. Is het hele reisgezelschap onder de 21 jaar neem dan eerst contact met ons op voordat je een definitieve boeking maakt zodat wij kunnen nagaan of je wordt toegelaten in de accommodatie van je keuze.