Informatiepagina Egypte

 

Goed voorbereid aan een vakantie beginnen is erg belangrijk, zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Directbookers heeft de in onze ogen belangrijke informatie makkelijk en overzichtelijk voor je verzameld zodat je vooraf weet wat je kan en mag verwachten. Als je na het lezen nog meer vragen hierover hebt neem dan gerust contact met een van onze medewerkers op, zij geven heel graag antwoord op al uw vragen. Net weer dat beetje extra persoonlijke service!

Klik hier voor de corona maatregelen

Drinkwater

In Egypte is het kraanwater niet van goede kwaliteit, er wordt dus duidelijk afgeraden dat dit gedronken wordt. In bijna alle winkels en bij accommodaties zijn flessen (mineraal)water te verkrijgen. Let erg goed op gewassen rauwe groenten en ijsblokjes.

Elektriciteit

De spanning van de elektriciteit in Egypte is 220 volt. Het kan voorkomen dat de stopcontacten niet geschikt zijn voor de Nederlandse stekkers. Het meenemen van een wereldstekker raden wij dus aan.

Feestdagen

In Egypte zijn er diverse nationale en lokale feestdagen, hieronder volgen de belangrijkste.

 • 01 januari – Nieuwjaarsdag
 • 06 januari – Koptisch Kerstfeest
 • 25 april - Bevrijdingsdag
 • 01 mei – Dag van de Arbeid
 • 18 juni – Dag van de Evacuatie en het Suezkanaal
 • 23 juli – Feest van de Revolutie van ‘52
 • 06 oktober – Dag der Strijdkrachten
 • 23 december – Dag van de Overwinning
 • 31 december – Oudjaar

Houd er rekening mee dat tijdens feestdagen veel restaurants, musea en openbare gelegenheden gesloten zullen zijn. De Ramadan wordt elk jaar op een ander moment gevierd, maar is wel een van de belangrijkste feesten in Egypte. 30 dagen lang eten Moslims niet tussen zonsopkomst en zonsondergang. Voornamelijk zou dit goed merkbaar zijn in de kleine dorpen waar de lokale restaurants gesloten zullen zijn. Het suiker / offerfeest ter afsluiting van de vastenperiode zal overal invloed hebben op het dagelijks leven in Egypte.

Geld / Valuta

In Egypte wordt betaald met de Egyptische Pond, dit is het wettige betaalmiddel. In vele toeristenplaatsen is het mogelijk om met dollars en / of euro’s te betalen. Pinnen is doorgaans voordeliger dan betalingen doen met je creditcard. Bijna altijd wordt er wel een transactievergoeding berekend. Let op je pinpas moet voorzien zijn van het  teken. De acceptatie van creditcards is in het algemeen goed echter zijn hier dus vaak extra kosten aan verbonden.

Gezond op reis

Voor Egypte zijn er geen vaccinaties verplicht echter worden er wel vaccinaties voor DTP en Hepatitis A & B zeer dringend aangeraden. Ben je in de week voorafgaand aan je vakantie in een land geweest waar gele koorts heerst dan is een vaccinatie hier tegen wel verplicht. Jouw persoonlijke situatie kan van invloed zijn op het laten zetten van vaccinaties, neem dan bij twijfel altijd contact op met je eigen huisarts.

Wij raden reizigers daarom altijd aan goed voorbereid op reis te gaan. Neem tijdig contact op met je eigen huisarts of de GGD, zij kunnen u verder helpen en een advies op maat uitbrengen. 

 • Ziek worden tijdens je vakantie, dat wil niemand maar helaas hebben wij het vaak niet voor het zeggen. Een goede reisverzekering is hiervoor een aanrader. De kosten van ziekenhuisopname en/of medicijnen kunnen ineens veel hoger uitvallen dan wij hier in Nederland gewend zijn. Directbookers adviseert je graag bij het afsluiten van de juiste reisverzekering.
 • Een veel voorkomende ziekte zijn darmproblemen, rauwe groenten, geschild fruit en het gebruiken van ijsblokjes wordt afgeraden.
 • Mocht je toch een soort van buikloop krijgen vraag dan bij de receptie van de accommodatie of bij de reisleiding naar Antinal. Dit middel slaat vaak sneller aan als onze eigen diareeremmers.
 • Voor ons zeer toegankelijke medicijnen zijn in Egypte lastiger te verkrijgen. Directbookers adviseert om deze zelf mee te nemen, denk hierbij aan paracetamol, diareeremmers en ORS. 
 • Muggen komen veelvuldig voor in Egypte, zij kunnen het besmettelijke Dengue virus bij zich dragen. Zorg voor voldoende muggenwerende producten met minimaal 70% DEET. Bedekkende kleding voor in de avonduren is altijd handig.
 • Je gebruikt op vakantie natuurlijk dezelfde medicijnen als thuis welke zijn voorgeschreven door een arts of specialist. Zorg dat je altijd voldoende voorraad bij je hebt. Ook is het handig om bij de apotheek een medisch paspoort te vragen en dit mee te nemen tijdens je vakantie. Een Europees Medisch Paspoort bevat alle belangrijke informatie betreffende medicijnengebruik, ziekten en aandoeningen. In geval van nood is het altijd erg fijn om dit snel aan de behandelende artsen te laten zien. 
 • Het zonnetje in Egypte is er bijna altijd, en door de ligging van het land vaak veel krachtiger dan bij ons in Nederland. Neem dus altijd voldoende zonnebrand mee met een goede factor. Liever teveel gesmeerd dan verbrand op je hotelkamer.

Noodnummers

We gaan er niet vanuit maar mocht je toch in een noodsituatie terechtkomen dan zijn dit de belangrijkste nummers die je kan bellen.

 • 122: alleen politie
 • 123: alleen ambulance
 • 180: alleen brandweer
 • 126: toeristenpolitie, extra handig want die spreken in elk geval engels

Vereiste Reisdocumenten

Egypte is een land welke niet behoort tot de Europese Unie. Dit betekend dat je met een  geldig Nederlands Paspoort naar Egypte kan reizen.  Bij aankomst in Egypte moet je paspoort nog minimaal 8 maanden geldig zijn.  

Bij het reizen naar Egypte is een visum verplicht. Deze is ter plaatse op de luchthaven aan te schaffen tegen 35 USD per persoon. Tevens is het mogelijk vooraf het visum digitaal aan te vragen dan kan via deze link. De bestemming Sharm en Sheikh heeft geen visumplicht, bij een reis naar deze plaats is er dus geen visum vereist.

BELANGRIJK!!  De hierboven beschreven informatie is van toepassing op vakantiegangers met de Nederlandse nationaliteit. Heb je een andere nationaliteit en wil je op vakantie naar Egypte check dan altijd de voor jou geldende voorwaarden bij de ambassade. Directbookers kan nooit aansprakelijk gehouden worden voor het niet in bezit hebben van de juiste reisdocumenten hiervoor ben je zelf altijd eindverantwoordelijk. 

Reistijd met vliegtuig

Als je naar Egypte gaat met het vliegtuig ben je gemiddeld tussen de 5 à 6 uur onderweg. Mocht er onderweg een tussenlanding gemaakt worden dan wordt deze tijd vanzelfsprekend langer.

Taal

Arabisch is de meest gesproken taal in Egypte. In de toeristische plaatsen kun je wel eenvoudig met Engels en Duits terecht. Zelfs zullen ze erg hun best doen om een klein beetje Nederlands te spreken.

Telefoon & Internet

De strenge regels voor providers binnen de Europese Unie gelden helaas niet voor Egypte. Dit betekent dat het gebruik van internet en bellen via je mobiele telefoon hoge kosten met zich mee kan brengen. Om dit te voorkomen raden wij aan om de roaming uit te zetten op je mobiele telefoon of tablet en altijd over te schakelen op WiFi in je accommodatie. De meeste providers bieden databundels aan tegen aantrekkelijke tarieven, informeer hiernaar voor vertrek en kom niet voor onverwachte hogen kosten te staan.

Tijdsverschil tov Nederland

Egypte kent geen zomer en wintertijd, dit betekent dat er geen tijdsverschil in de zomerperiode is maar dat het tijdens de wintermaanden 1 uur later is dan in Nederland.

Verblijfs – of Toeristenbelasting

Het heffen van toeristenbelasting is niet landelijk geregeld. Hou er dus rekening mee dat hierom door de accommodatieverschaffer verzocht kan worden. De hoogte is afhankelijk van het aantal nachten je blijft, wat je leeftijd is en in wat voor soort accommodatie je verblijft. 

Veiligheid

Sinds de laatste jaren is de veiligheid in Egypte aanzienlijk verbeterd. De aanwezigheid van militairen en politie is er nog wel maar wordt merendeels geconcentreerd rondom militaire gebouwen, kerken en moskeeën en andere toeristische trekpleisters. De grote mooie resorts waar Directbookers het meeste aanbod van heeft worden 24/7 bewaakt en zijn dus erg veilig.

Door armoede en de barre economische situatie moet je in drukke gebieden en grote steden extra opletten voor zakkenrollers, deze zijn erg actief. Bewaar je waardevolle bezittingen altijd tegen je lichaam en laat zoveel mogelijk achter in de kluis in je accommodatie. 

Vervoer en Verkeer

De meeste vakantiegangers naar Egypte zullen gebruik maken van de georganiseerde excursies, dit is ook aan te raden vanwege de algehele chaos in het verkeer. De wegen zijn vaak slecht onderhouden zo kent bijna elke weg diepe kuilen. Tevens is de verlichting in de avond en nacht slecht wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. De algemene verkeersregels zijn van toepassing al worden deze lang niet altijd nageleefd. Als je toch meer vrijheid wilt hebben dan raden we aan een auto te huren met een privé chauffeur. Deze is bekend met de wegen en zal je graag zijn land laten zien.

Fooien

In Egypte is het geven van fooi net zo gebruikelijk als in Nederland. Waar de service goed is worden fooien gegeven. Denk ook eens extra aan de kamermeisjes, de vaste krachten in het restaurant, geef ze aan het begin van je vakantie een extraatje en ze zullen zorgen dat het je aan niets ontbreekt.

Extra informatie

 • Egypte is en blijft een moslimland, dit betekend dat qua kleding er wat eisen gesteld worden. Zo is het zeer ongepast om als vrouw te bloot gekleed te gaan. Bij een bezoek aan een moskee dienen in elk geval de schouders en knieën bedekt te zijn.
 • Even snel een foto maken van die soldaat of het mooie militaire gebouw? Dit is ten strengste verboden, probeer het ook niet stiekem te doen want er staan hoge straffen in de gevangenis op deze overtreding. Dit geldt ook in veel musea, check dit goed bij binnenkomst en neem geen risico.
 • In Egypte is homoseksualiteit nog niet zo normaal als in ons land, er staat zelfs een gevangenisstraf op van 10 jaar. Even extra opletten dus.
 • Een ongehuwd stel kan in Egypte niet samen een kamer reserveren als een van de partners de Egyptische nationaliteit heeft EN van het andere geslacht is. Wanneer dit toch geboekt wordt kan het voorkomen dat je ter plaatse verplicht wordt een extra kamer te boeken. De kosten hiervan zullen voor eigen rekening zijn.