Gratis testen voor vakantie
Reist u vanuit Nederland naar het buitenland? Bekijk dan altijd eerst het reisadvies. Voor een reis binnen de Europese Unie heeft u een coronabewijs nodig. U komt aan een coronabewijs als u volledig gevaccineerd bent. Of kunt aantonen dat u corona heeft gehad. Geldt dat niet voor u? Dan kunt u zich in juli en augustus 2021 gratis laten testen bij aangesloten testlocaties. Dit geldt  ook voor buitenlandse reizigers die vanuit Nederland naar een ander land reizen. Of als u naar een land buiten Europa reist.

Controleer eerst het reisadvies voor de testeisen van het land waar u naartoe reist. In het reisadvies leest u bijvoorbeeld;

  • of u inderdaad een test nodig heeft;
  • welke test u nodig heeft;
  • hoe oud de test maximaal mag zijn voor u het land binnenkomt; en
  • vanaf welke leeftijd deze verplicht is.

Let op: de regels kunnen kort voor vertrek nog veranderen. Dus houd uw bestemming in de gaten. 

Of u een NAAT(PCR)-test of antigeen(snel)-test nodig heeft, hangt af van uw reisbestemming. Bekijk het reisadvies van uw bestemming voor de regels die er gelden. 

  • Online afspraak voor sneltest

Wilt u een afspraak maken voor een sneltest? U kunt terecht bij een testlocatie van www.testenvoorjereis.nl U ontvangt de testuitslag maximaal 3 uur na de testafname.

  • Online afspraak voor NAAT(PCR)-test

Vraagt het land waar u naartoe reist om een NAAT(PCR)-test? U kunt terecht bij een testlocatie van www.testenvoorjereis.nl U ontvangt de testuitslag binnen 24 uur nadat u bent getest.

  • Telefonische afspraak voor NAAT(PCR)-test

U kunt ook op sommige GGD-testlocaties een test krijgen voor een reis naar het buitenland. Dit zijn alleen NAAT(PCR)-testen. U krijgt de uitslag van een NAAT(PCR)-test bij de GGD binnen 26 uur. Het kan tot maximaal 4 uur duren voordat de testuitslag op te halen is in de CoronaCheck-app of op www.CoronaCheck.nl.  

Bij de GGD kunt u alleen terecht wanneer u een DigiD heeft. U maakt de afspraak door te bellen naar 0800-5005. Dit kan 7 dagen per week van 8.00 - 20.00 uur. De GGD is niet aansprakelijk bij een te late testuitslag.

Let op: U kunt voor een test om op reis te kunnen niet terecht op algemene website van www.coronatest.nl  of bij de andere afsprakennummers van de GGD.

Upload negatief testbewijs via CoronaCheck

  • Bent u negatief getest? Vul uw ophaalcode van de negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Hiermee kunt u vanuit Nederland aan boord van het vliegtuig, trein, bus of boot. En kunt u de grens over met de auto. Lees meer over coronabewijs voor reizen via CoronaCheck. 
  • Test u positief op corona? Dan kunt u niet op reis en gaat u in thuisquarantaine.