Boek je vakantie van TUI bij Directbookers

 • Tui is aangesloten bij het ANVR en het SGR, je kan dus veilig een boeking maken
 • Autovakanties hebben een versoepelde omruilgarantie tot 28 dagen voor vertrek
 • Vliegvakanties hebben een versoepelde omruilgarantie tot 7 dagen voor vertrek
 • Wanneer je op vakantie bent en het reisadvies wijzigt dan wordt je door Tui terug naar Nederland vervoerd
 • Bij annulering van je vakantie door Tui krijg je de betaalde reissom retour
 • Speciale Covid-Care assistentie is aanwezig wanneer je op vakantie in aanraking komt met corona bij vertrek tot en met 31-03-2021

Aanvullende informatie over de garanties van Tui

Versoepelde omruilgarantie

De versoepelde omruilgarantie is geldig op vliegvakanties (uiterlijk 7 dagen voor vertrek), Stedentrips en autovakanties/dichtbij vakanties (uiterlijk 28 dagen voor vertrek). Met de versoepelde omruilgarantie kun je zonder opgaaf van reden en zonder wijzigingskosten verschuldigd te zijn, maximaal twee keer omboeken naar een andere reisperiode of bestemming. Dit geldt alleen wanneer de reis zoals je die wenst te boeken nog beschikbaar is. De voorwaarden van de huidige versoepelde omruilgarantie zijn geldig tot en met 31 augustus 2021. Dat wil zeggen dat op dit moment de uiterste omruildatum 31 augustus 2021 is.

Is er een vliegreis inbegrepen in je reis? Dan geldt de versoepelde omruilgarantie alleen wanneer de reis vertrekt vanaf een Nederlandse luchthaven. Dit geldt zowel voor de vakantie die je wenst om te boeken als de nieuwe boeking. Is de huidige luchtvaartmaatschappij Transavia? Dan kan het zijn dat jouw specifieke vlucht geboekt is onder afwijkende voorwaarden en dan geldt de versoepelde omruilgarantie niet. Als dit het geval is, staat dit vermeldt onder het kopje "Informatie van de reisorganisatie" op de accommodatiepagina.
De nieuwe reis die je wenst om te boeken mag maximaal 40% minder bedragen dan de reissom van de oorspronkelijke reis. Als de reissom van uw nieuwe vakantie duurder is, dan is de meerprijs van deze vakantie voor jouw eigen kosten. Als de reissom van jouw nieuwe vakantie minder wordt, dan ontvang je het verschil terug in de vorm van een reisvoucher, tot maximaal 40% van de oorspronkelijke reissom. Hierbij wordt rekening gehouden met het al (aan)betaalde bedrag van de boeking. Het kan dus zijn dat je niet de volledige 40% terugkrijgt. De waarde van de gewijzigde boeking wordt bepaald op het moment van omboeken en voor de op dat moment geldende prijzen.

Met betrekking tot het wijzigen van het reisgezelschap van een bestaande boeking geldt:
Enkel de identiteit van de personen in het reisgezelschap kan gewijzigd worden, het aantal personen dat deelneemt aan de reis kan gewijzigd worden onder de volgende voorwaarden: extra personen toevoegen aan het reisgezelschap kan altijd. Wijzigen naar een kleiner reisgezelschap kan enkel indien de reissom minimum dezelfde blijft na de nieuwe boeking.  De hoofdboeker dient dezelfde persoon te blijven.

Boek je vakantie van Corendon bij Directbookers

 • Corendon is aangesloten bij het ANVR en het SGR, dit betekent dat je veilig je vakantie kan boeken
 • Je vakantie omboeken is kosteloos mogelijk tot 6 weken voor vertrek, tegen een kleine meerprijs van 30 euro per persoon zelfs tot 8 dagen voor vertrek
 • Wanneer je een vakantie hebt geboekt en Corendon moet deze annuleren dan ontvang je de betaalde reissom retour
 • Ben je op je bestemming en veranderd het reisadvies, geen zorgen want Corendon haalt je zo snel mogelijk veilig terug naar Nederland

Aanvullende informatie over de garanties van Corendon

Gratis omruilgarantie bij Corendon

Iedereen die een reis heeft geboekt met een boekingsdatum vanaf 12 november 2020, mag zijn reis kosteloos tot 6 weken voor vertrek

 • Omboeken geldt alleen voor een strandvakantie: vlucht plus hotel. De gratis omruilgarantie geldt niet voor stedentrips, rondreizen, Formule 1 reizen, zeecruises, blue cruises, nijlcruises, artiestenreizen, vakanties naar bestemmingen waarbij vluchten worden uitgevoerd door KLM, Transavia, Turkish Airlines, Brussels Airlines of Tunis Air, vakanties in Nederland en losse vliegtickets.
 • De Omruilgarantie tot 6 weken voor vertrek geldt voor boekingen gemaakt vanaf 12 november 2020
 • Er kan eenmalig worden omgeboekt. 
 • Omboeken is alleen geldig wanneer je voor een andere bestemming kiest (de aanvlieghaven is hierbij van toepassing).
 • Omboeken is alleen geldig voor dezelfde reisperiode/datum.
 • Stijgt de totale reissom na omboeking, dan moet je het verschil bijbetalen. Valt de reissom na omboeking lager uit, dan ontvang je het verschil van ons retour in de vorm van een reisvoucher.

Wil je nog meer flexibiliteit in het omboeken ook dat kan bij Corendon!

Heb jij een welverdiende vakantie geboekt? Dan kun je deze omboeken, om welke reden dan ook! Corendon snapt heel goed dat het onzekere tijden zijn en zij willen niet dat jij samen met jouw reisgezelschap op vakantie gaat als jullie je daar niet comfortabel bij voelen. Daarom biedt Corendon de mogelijkheid om jouw vakantie flexibel om te ruilen naar een andere vertrekdatum/bestemming naar keuze die op dat moment online staat. Tot 6 weken voor vertrek kan dit alleen voor dezelfde reisperiode/-datum. Voor € 30 per persoon kies je voor extra flexibel te mogen omboeken, tot 8 dagen voor vertrek!

 • Flexibel omboeken betekent dat jouw vakantie (met hetzelfde reisgezelschap) zonder opgave van reden, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis, met een andere accommodatie en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
 • Let op: dit geldt niet voor stedentrips, rondreizen, blue cruises, nijlcruises, artiestenreizen, vakanties naar bestemmingen waarbij vluchten worden uitgevoerd door KLM, Transavia, Turkish Airlines, Brussels Airlines of Tunis Air, vakanties in Nederland en losse vliegtickets.
 • Je kunt het flexibel omboeken eenmalig toepassen.
 • Omboeken is alleen mogelijk naar een vakantie die ten tijde van het omboeken op de website beschikbaar is.
 • Je betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als je nieuwe boeking duurder is dan je oorspronkelijke boeking, dan betaal je het verschil aan ons bij. Als je nieuwe boeking goedkoper is dan je oorspronkelijke boeking, dan ontvang je het restant-bedrag retour. Het verschil tussen beide boekingen wordt berekend zonder de kosten voor de Flexibele Omboekgarantie.
 • Enkel de hoofdboeker kan de vakantie omruilen. Omruilen kan alleen door telefonisch contact op te nemen met Directbookers, zodat wij de wijzigingen kunnen doorvoeren.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het omruilen na de vroegboekperiode. 
 • In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Corendon vanwege COVID-19, met vertrekdatum vanaf 1 april 2021, dan krijgt de klant zijn geld binnen twee weken terug.
 • Als je zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.

Geldterug garantie 

 • Corendon annuleert de reis vanwege een oranje of rood reisadvies voor de geboekte bestemming, uitgegeven door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Wanneer de reis wordt geannuleerd door Corendon in verband met bovenstaande reden dan ontvang je de betaalde reissom retour.

In onderstaande gevallen geldt deze garantie niet

 • Als er lokale, beperkende maatregelen gelden of worden ingevoerd zoals het dragen van mondkapjes, een avondklok of sluiting van faciliteiten buiten de accommodatie, zoals de horeca of anderszins. Corendon heeft daar immers geen invloed op.
 • Als de reis door de hoofdboeker zelf wordt geannuleerd. In dat geval gelden namelijk de reguliere annuleringskosten. Wanneer deze annuleringskosten lager zijn dan het reeds betaalde bedrag, dan wordt het restantbedrag teruggestort op uw rekening. Zijn deze annuleringskosten hoger dan het reeds betaalde bedrag, dan moet het restbedrag direct na het annuleren worden voldaan.
 • De geldteruggarantie geldt niet als de reis wordt geannuleerd of omdat (een reiziger uit) het reisgezelschap (geheel of gedeeltelijk) niet aan de geboekte reis kan/wil deelnemen wegens een COVID-19 gerelateerde reden die in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger(s) ligt. Hieronder wordt verstaan (maar is niet beperkt tot):

o Het ontbreken van een door de nationale/lokale autoriteit of Corendon verplicht gestelde verklaring zoals een negatieve COVID-19 PCR-test of een gezondheidsverklaring;

o Het niet beschikken over een vaccinatie tegen COVID-19 terwijl dit verplicht wordt gesteld om deel te kunnen nemen aan de reis;

o Een quarantaineadvies of -verplichting voorafgaand aan de reis, op de plaats van bestemming of bij terugkomst;

o Een in- of uitreisbeperking die door een nationale of lokale autoriteit is opgelegd aan de betreffende reiziger.

Terughaalgarantie

Corendon en de lokale overheden hebben de benodigde maatregelen tijdens de reis en op de vakantiebestemmingen genomen zodat jij verantwoord op vakantie kunt gaan. Dat wordt dus heerlijk genieten van zon, zee en strand…

Om je helemáál gerust te stellen heeft Corendon speciaal voor jou de ‘Terughaalgarantie’ in het leven geroepen. Wat deze garantie inhoudt? Corendon haalt je met het vliegtuig kosteloos terug als de situatie op de bestemming waar je op dat moment verblijft, daartoe aanleiding geeft.

Je moet dan natuurlijk wel een pakketreis (vervoer en verblijf) bij Corendon hebben geboekt. Heb je enkel een vlucht geboekt, dan is de Terughaalgarantie niet van toepassing.

Boek je vakantie van Alltours bij Directbookers

 • Deze touroperator volgt niet de Nederlandse maar de Duitse reisadviezen, hiermee dien je extra rekening mee te houden bij boeking
 • De boeking mag kosteloos gewijzigd of geannuleerd worden tot 14 dagen voor vertrek mits de vertrekdatum ligt tussen 01-11-2020 en 31-10-2021
 • Alltours is aangesloten bij de Duitse SGR en het calamiteitenfonds, je kan er dus zonder zorgen een boeking maken
 • Wanneer je boeking door Alltours wordt geannuleerd heb je een keuze tussen een tegoedbon of je betaalde bedrag retour

Aanvullende informatie over de garanties van Alltours

Boekingen met vertrekdatum tot en met 31-10-2021 kunnen tot 14 dagen voor vertrek kosteloos geannuleerd worden of 7 dagen voor vertrek omgeboekt worden. Uitgesloten van deze actie zijn boekingen met lijnvluchten of dynamisch gegenereerde pakketten en boekingen via beddenbanken. Neem contact op met de reserveringsafdeling van Directbookers voor meer informatie over jouw specifieke reis.

Alltours is een Duitse reisorganisatie en geven daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij waarbij Alltours is aangesloten namelijk: Swiss Re.

Boek je vakantie van De Jong Intra Vakanties bij Directbookers

 • Je ontvangt je geld terug als De Jong Intra jouw vakantie moet annuleren
 • De Jong Intra Vakanties is aangesloten bij het ANVR en SGR dus je kunt veilig een boeking maken
 • Omboeken is mogelijk voor alle vakanties tot 4 weken voor vertrek (met uitzondering van boekingen met lijndiensttickets)

Aanvullende informatie over de garanties van De Jong Intra Vakanties

Mogelijkheid tot gratis omboeken

Deze service is alleen van toepassing bij nieuw gemaakte boekingen met vertrek voorlopig tot en met 31 Mei 2021. Je hoeft voor een omboeking dus geen wijzigingskosten te betalen. (Let op, er kan wel een verschil in prijs zijn, deze kan voordeliger maar ook duurder uitvallen. Wanneer er sprake is van een duurdere reis dan ben je wel verplicht het prijsverschil bij te betalen, wanneer de reis voordeliger is dan ontvang je het verschil terug.

Boek je vakantie van Eurocamp bij Directbookers

 • Wanneer je geboekte vakantie door Eurocamp geannuleerd wordt ontvang je het betaalde bedrag terug
 • Eurocamp is lid van het ANVR en SGR dus kun je veilig een boeking maken
 • Je kan je vakantie tot 1 April 2021 gratis annuleren (zonder specifieke opgaaf van redenen)
 • Omboeken zonder extra kosten kan zelfs tot 1 dagen voor vertrek

Aanvullende informatie over de garanties van Eurocamp

Boek je een vakantie dan heb je de mogelijkheid om tot 1 April 2021 deze reis alsnog kosteloos te annuleren. Wel een veilig idee. Normaal gesproken kun je bij Eurocamp je vakantie omboeken tot  7 dagen voor vertrek, echter is deze regeling met de huidige situatie in de wereld extra soepel gemaakt en kun je omboeken tot maar liefst 1 dag voor vertrek. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat een van de reizigers positief test op corona, dan is het wel zo prettig als je de reis nog kunt verzetten.