Er staan in mijn boeking al vluchttijden, kan ik ervan uitgaan dat deze niet meer veranderen?

Als er al vluchttijden bekend zijn tijdens je boeking dan moet je er altijd vanuit gaan dat deze nog kunnen wijzigen tot kort voor vertrek. Volgens de algemene voorwaarden van de ANVR is dit namelijk toegestaan en mogen tijden ed. gewijzigd worden. De officiële regelgeving is als volgt:

Conform de algemene ANVR-voorwaarden en de voorwaarden van de uitvoerende reisorganisatie kunnen de vluchttijden, vluchtnummers, de luchthaven van vertrek en/of aankomst en vluchtschema’s afwijken van de tijdens boeking opgegeven informatie. Dit is toegestaan zolang de vlucht op dezelfde datum plaats vindt. Ook nog op de dag van vertrek uit Nederland, België of Duitsland (of bij terugreis uit het buitenland) kunnen wijzigingen worden aangebracht. Ook kan er besloten worden om een tussenlanding te maken.

Als er tussentijds wijzigingen voordoen wordt ik hier dan altijd over geïnformeerd?

Wanneer er zich een aanzienlijke wijziging voordoet en wij ontvangen hierover bericht van de uitvoerende reisorganisatie dan zullen wij je hier altijd over inlichten. Het kan wel zo zijn dat kleine wijzigingen ook niet altijd aan ons worden doorgegeven, dat betekent vanzelfsprekend dat wij deze ook niet aan jou door kunnen geven. In principe zijn de tijden op de reisbescheiden leidend maar ook kan het incidenteel voorkomen dat er kort voor vertrek toch nog wijzigingen zijn, Wij raden u altijd aan om internet of teletekst in de gaten te houden voor de actuele vertrektijden. Je gegevens zijn ook bekend bij onze partner die jou reis uitvoeren, als er echt last minute wijzigingen zijn dan wordt je door de uitvoerende reisorganisatie op de hoogte gebracht.

Kan ik dan wel op mijn originele reisbescheiden reizen?

Vaak is het zo dat de reisbescheiden bij een tijdswijziging gewoon geldig blijven, echter wanneer een vluchtnummer wijzigt kan het zijn dan er nieuwe tickets gemaakt moeten worden. Mocht dit bij jou boeking het geval zijn zullen wij deze nog na mailen of klaar laten leggen op de luchthaven van vertrek bij de balie van de airline of de uitvoerende reisorganisatie. 

Moet ik als mijn vluchttijd gewijzigd is dit melden bij de transfer?

Het is niet nodig indien je een pakket inclusief transfer hebt geboekt deze wijziging door te geven. Immers houdt de reisleiding ter plaatse en de transfermaatschappij de tijden in de gaten van alle aankomende vluchten en wordt dus op tijd gesignaleerd dat je eerder of later aan zal komen.

Het kan bij boeking voorkomen dat je vluchtgegevens ziet waarbij 00.00 staat. Dit betekent niet dat je om 12 uur gaat vliegen maar op dat moment zijn er nog geen tijden bekend. Wanneer dit het geval is wordt het op deze manier vaak vermeld.