Ik heb mijn vlucht gemist wat moet ik nu doen?

Dit hoop je nooit mee te maken maar soms lopen de dingen net iets anders dan gepland. Het aller belangrijkste is dat je direct naar de balie van de betreffende luchtvaartmaatschappij gaat om te kijken naar andere mogelijkheden om alsnog te kunnen afreizen. Soms kun je omgeboekt worden naar een andere vlucht die later vertrekt of moet je een nieuw ticket kopen. De kosten hiervan verschillen per partner en luchtvaartmaatschappij. 

Heeft een gemiste vlucht consequenties en zo ja welke?

Nadat je een nieuwe heenreis hebt geregeld is het belangrijk altijd contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan de gehele  boeking nogmaals nakijken en zeker weten dat ook de terugvlucht gewoon geboekt blijft staan. Sommige airlines hebben de voorwaarde dat de terugreis automatisch wordt geannuleerd als je niet op de heenreis aanwezig was. Wij zullen al deze zorgen voor je uit handen nemen zodat je toch lekker met vakantie kan gaan. 

De kosten van een gemiste vlucht, hoeveel zijn die ongeveer?

Hier is geen eenduidig antwoordt op te geven en is totaal afhankelijk van de regels en voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Sommige zullen je bijvoorbeeld tegen wijzigingskosten omboeken naar een latere vlucht terwijl andere maatschappijen je een heel nieuw ticket laten betalen. Tevens kan het dan nog zo zijn dat het nieuwe ticket vele malen duurder kan uitvallen als het eerste ticket. Het missen van je vlucht is te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid, een airline of reisorganisatie kunnen hier niet voor aansprakelijk gesteld worden.