Als ik een boeking maak voor meerdere personen zitten we dan allemaal bij elkaar?

 

Wanneer je een reis boekt met meerdere personen ga je er eigenlijk vanuit dat je automatisch naast elkaar komt te zitten in het vliegtuig. Helaas is dit niet standaard het geval. We zullen je uitleggen waarom dit is en wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je wel gezellig allemaal bij elkaar zit. 

Door de komst van de online stoelreservering wordt de vlucht niet meer ingedeeld door de luchtvaartmaatschappij zelf. Wanneer mensen kiezen om online stoelen te reserveren en jij doet dit niet kan het voorkomen dat je bij de online incheck ziet dat er niet voldoende stoelen meer bij elkaar zijn omdat alle overige stoelen al daadwerkelijk door andere reizigers vastgelegd zijn. 

Ons advies is dan ook om wanneer het mogelijk is (soms al meteen bij boeking soms ongeveer 3 weken voor vertrek) altijd stoelen te reserveren zodat je zeker weet dat je allemaal bij elkaar komt te zitten. 

Wel belangrijk om te weten is dat stoelreserveringen niet gratis zijn, de gemiddelde prijs die berekend wordt voor een standaardstoel zal ongeveer tussen de € 15,- en € 20,- op retourbasis kosten. Ook kan het zijn dat je niet op alle vluchten de mogelijkheid hebt om stoelen te reserveren. Dit is altijd aan de luchtvaartmaatschappij zelf om te bepalen. 

Als je geen stoelen kan reserveren raden wij je aan om wel vooraf online in te checken, dit kan normaliter 24 uur voor vertrek. Op die manier krijg je stoelen in eerste instantie toegewezen welke je evt. indien gewenst en beschikbaar je nog kan wijzigen.