Mag ik in het vliegtuig bagage meenemen voor mijn baby?

Kinderen jonger dan 2 jaar hebben in een vliegtuig geen eigen zitplaats en dienen bij een volwassene op schoot vervoerd te worden. Hiermee hebben zij in principe ook geen recht op een bagagevrijdom. In de handbagage van de ouders dien je de spullen mee te nemen die nodig zijn tijdens de vlucht. 

Voor ruimbagage hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen de regel dat er 10 kilo aan bagage mag worden meegenomen voor de baby. Deze kilo’s zijn in principe niet bedoeld voor koffers maar juist voor maxi cosy, buggy’s of kinderwagens.

Per luchtvaartmaatschappij kunnen deze regels verschillen wij raden dan ook altijd aan contact met ons op te nemen zodat wij je de juiste informatie kunnen geven met betrekking tot jouw boeking. 

LET OP! Kinderwagens  moeten bij de incheckbalie worden ingeleverd als bagage en deze komen op de luchthaven van aankomst weer op de bagageband. Een buggy (inklapbaar) mag meestal worden meegenomen tot aan de gate. Deze zal meestal ook alweer beschikbaar zijn zodra je het vliegtuig verlaat op de plaats van bestemming.