Met welke voorwaarden moet ik rekening houden qua namen op de vliegtickets?

Erg belangrijk bij het boeken van een vakantie is een juiste invoer van je persoonsgegevens en dan met name je voor- en achternaam en geboortedatum. Vul je deze fout in dan komen ze fout op je tickets te staan en kun je problemen krijgen bij de incheck of het boarden van je vliegtuig. Check  daarom na het invullen alle gegevens nogmaals en direct na boeking check je de gegevens ook nogmaals op de boekingsbevestiging.  Mochten hier toch nog fouten ontdekt worden neem dan direct contact met ons op.

De vraag welke voornaam en achternaam er moet worden aangehouden krijgen we vaak gesteld, vandaar hieronder een eenvoudige uitleg. 

Qua voornaam is de eerste volledige voornaam volgens je paspoort vereist. Het is dus niet nodig al je (doop)namen in te voeren, meestal past het toch niet allemaal op het ticket dus gebruik alleen je eerste namen. Er is een groot verschil tussen een roepnaam en je eerste officiële naam, en hier gaat het dan nog weleens fout. Hieronder een voorbeeld.

Je roepnaam is Frans, je zou dus denken dat dat de naam is die je op je ticket moet hebben maar de eerste volledige eerste voornaam op de id kaart of paspoort is Franciscus. Hiervan is je roepnaam dus een afgeleide maar niet jou officiële naam. 
Je MOET dus Franciscus invullen als voornaam voor je ticket. 

Qua achternaam vul je altijd je oorspronkelijke naam in. Voor gehuwde dames is dit dus altijd haar meisjesnaam en NOOIT haar getrouwde naam. Reizen is alleen toegestaan op je eigen oorspronkelijke naam. Indien de naam op het ticket niet overeenkomt met je id kaart of paspoort dan kan toegang tot de vlucht een gevolg zijn. 
Je bent hiervoor altijd zelf verantwoordelijk, Directbookers kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele extra kosten die hieruit voortvloeien.