Ik heb een vakantie geboekt en nu kijk ik opnieuw en is de reis goedkoper, wat kan ik doen?

Je hebt een vakantie geboekt voor € 500,- en als je enkele dagen daarna kijkt dan is de reis ineens € 75,- goedkoper. Hier baal je natuurlijk ontzettend van en je vraagt je af waardoor dat zomaar ineens kan? Hieronder zullen we het proberen uit te leggen.

De tarieven in de reiswereld zijn geen vaste tarieven maar kunnen per dag veranderen en dit kan met vreselijk veel factoren te maken hebben. Denk hiermee aan tijdelijke aanbiedingen vanuit onze partners. Hierdoor hebben ze bij de accommodatie namelijk een extra voordeel kunnen krijgen, of zakken ze iets met de prijzen voor de vlucht om juist net die laatste stoelen te vullen. Dit betekent dat de reissommen eigenlijk 24 uur per dag kunnen stijgen of dalen.

Natuurlijk is het erg vervelend als je net ziet dat de reis die jij geboekt had nu voordeliger is, maar deze had net zo goed zomaar duurder kunnen zijn. Door alle veranderingen in vraag en aanbod en speciale acties kun Directbookers hier niet op aangesproken worden. Indien je reis inderdaad voordeliger is geworden kun je daar niets meer aan doen. Je hebt op het moment van het maken van jou boeking namelijk akkoord gegaan met de prijs die daarvoor gelde, die kunnen we niet meer aanpassen en die prijs was van toepassing op jou geboekte reis.