Ik ben op vakantie en heb een klacht over mijn accommodatie, bij wie kan ik me melden?

Onze partners stellen hun reizen met veel zorg samen, ook de informatie welke wij van hen doorkrijgen moet juist zijn. Toch kan het voorkomen dat de geboekte accommodatie niet aan je verwachtingen voldoet. Een klacht indienen over je verblijf kan vele redenen hebben, hieronder geven we je de meest voorkomende zodat je kan kijken wat je het beste kan doen en bij wie je terecht kunt. 

Mankementen aan je verblijf:

Het kan voorkomen dat je tijdens je verblijf te maken krijgt met een verwarming die niet werkt, een lift die elke keer kapot is of de tegels bij het zwembad liggen los. Dit alles kan leiden tot ergernis tijdens je welverdiende vakantie, Het beste wat je kunt doen is direct melding maken bij de receptie van de accommodatie. Zij zullen dan een monteur aansturen om de mankementen te verhelpen. 

Geluidsoverlast of overlast van andere vakantiegangers:

De mate van geluidsoverlast is afhankelijk van de geboekte bestemming. Je kunt je voorstellen als je een accommodatie geboekt hebt in het centrum van een drukke uitgaansplaats dat je meer last van overlast zal hebben dan wanneer je een accommodatie hebt geboekt in een rustige gelegen accommodatie aan de rand van het centrum. Let dus altijd extra goed op de informatie qua ligging welke tijdens de boeking wordt aangegeven. Toch kan het voorkomen dat de overlast te erg is en te lang doorgaat. Neem dit op met de accommodatieverschaffer, ze zullen hun best doen de oorzaak te herleiden en hierop actie te ondernemen. Soms kan er gekeken worden naar een andere kamer die rustiger ligt, echter kunnen hier geen garanties voor worden afgegeven. Wanneer je direct last hebt van medevakantiegangers kun je dit wel direct melden bij de receptie. Zij zullen een waarschuwing geven aan de desbetreffende vakantiegangers en uiteindelijk kan hun bij herhaling de toegang tot de accommodatie worden ontzegd.

Vreemde beestjes:

Een grote angst bij vele vakantiegangers is de aanwezigheid van beestjes in of rondom de accommodatie. Denk hierbij aan kakkerlakken, kleine hagedissen, grote spinnen of vliegende beesten. Toch zijn deze beesten in veel zuidelijk gelegen landen niet raar en komen gewoon standaard voor in die landen. Wij Nederlanders denken meteen aan slechte hygiëne maar dat hoeft totaal niet het geval te zijn. Mocht je echt last ondervinden van de kakkerlakken, spinnen of mieren meld het dan bij de receptie. Zij hebben vaak middelen die deze beestjes wegjagen, dus altijd even een melding waard en daarna snel weer genieten van je vakantie.

Mocht je in bovenstaande gevallen niet voldoende medewerking krijgen bij de receptie van de accommodatie neem dan contact op met reisleiding zij zullen uw klacht proberen op te lossen.