Ik moet mijn reis annuleren, hoe moet ik dit doen en wat zijn de kosten?

Wat vervelend dat je je vakantie moet annuleren, door middel van deze stappen zullen we je de informatie geven die je nodig hebt om je reis te annuleren. 
In eerste instantie neem je altijd contact op met onze reserveringsafdeling. Houdt je boekingsnummer bij de hand en vertel aan hen dat je de reis moet annuleren. Onze medewerker zal de annuleringskosten van de reis berekenen en jou hiervan op de hoogte stellen. Pas na jou akkoord wordt de reis definitief geannuleerd. 

Er zijn altijd kosten verbonden aan het annuleren van een reis, zelfs als je dit bijv. al binnen 24 uur na boeking doet. Indien de annuleringskosten hoger zijn dan de betaling die op de reis voldaan is zullen wij je eerst een betalingslinks sturen voor het extra te betalen bedrag. Zo zijn wij er zeker van dat de totale kosten van de annulering voldaan zijn en daarna gaan wij pas over tot definitief annuleren van de reis. De betalingslink die gestuurd wordt dient dezelfde dag nog voldaan te worden. 

Wanneer je de gehele reissom reeds voldaan hebt dan kan het zijn dat je een bedrag terug ontvangt van Directbookers omdat de annuleringskosten minder zijn dan de hele reissom. Directbookers zal hierover contact met je opnemen en je het teveel betaalde bedrag terugstorten. 

Een annulering kan alleen gedaan worden door een hoofdboeker. Die is en blijft namelijk te allen tijde verantwoordelijk voor de boeking. Wanneer een annulering uitgevoerd moet worden dan vragen wij altijd om een schriftelijke bevestiging hiervan. 

LET OP! Een stelregel is hoe korter voor vertrek een reis wordt geannuleerd hoe hoger de annuleringskosten zijn. Houdt hier dus rekening mee.