Mijn bagage is kwijtgeraakt, wat moet ik doen?

Wanneer je bagage vermist is dien je direct op de luchthaven bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij melding hiervan te maken. Zij zullen een PIR rapport (Proporty Irregularity Report) samen met jou invullen. Hiermee gaan zij vervolgens een op onderzoek om je bagage te traceren. Mocht je dit op de luchthaven niet gedaan hebben bel dan alsnog zo spoedig mogelijk met je luchtvaartmaatschappij en maak melding van de vermiste bagage. 

Als je een reisverzekering hebt afgesloten neem dan direct met hen contact op. Bij vermissing van bagage stellen zij vaak een bepaald bedrag ter beschikking voor noodzakelijke aankopen. Hoe hoog dit bedrag is verschilt per verzekeringsmaatschappij dus erg handig om eerst even te bellen. 

Reisleiding ter plaatse kan ondersteuning bieden bij eventuele taalproblemen en hebben soms andere contacten bij de luchtvaartmaatschappijen om enige druk uit te blijven oefenen. Wanneer je bagage op de heenvlucht is kwijtgeraakt wordt er gestreefd om de bagage alsnog op het vakantieadres te krijgen. Wanneer je bagage op je terugreis kwijt raakt dien je eveneens een PIR rapport in te vullen en zal de bagage indien teruggevonden thuis worden bezorgd. 

In ongeveer 85% van de vermissingen is de bagage binnen 48 uur getraceerd en wordt deze op kosten van de luchtvaartmaatschappij weer bezorgd bij jou. In enkele gevallen is de bagage niet meer terug te vinden en kun je of een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij of bij je reisverzekering. Let op!! Er zullen in beide gevallen veel om bonnen gevraagd worden, bewaar je bonnen van je aankopen dus altijd zodat je niet voor verrassingen komt te staan.