Hoe kan ik zien welke verzorgingstypes er bij een accommodatie boekbaar zijn?
 

Per accommodatie staat duidelijk vermeld welke type verzorging er te boeken is, vaak is dit aangegeven met lettercodes. De meest voorkomende codes zullen wij hieronder toelichten zodat het je keuze makkelijker maakt.

LG, (Logies)

Hierbij zijn alleen de overnachtingen inbegrepen in de reissom. Er is dus geen eten of drinken bijgeboekt. Soms kan het zijn dat deze verzorging ook alleen maar te reserveren is. Dit is meestal zo bij appartementen of vakantiewoningen zonder aanwezigheid van een restaurant. 

LO, (Logies met Ontbijt)

De naam van deze verzorging zegt het eigenlijk al. Naast een overnachting is het ontbijt inbegrepen in de prijs. Wel kan het zijn dat voor speciale gerechten een extra toeslag betaald dient te worden, dit staat meestal bij de informatie extra aangegeven. De stelregel is dat het ontbijt ingaat op de dag na aankomst en het laatste ontbijt zal op de dag van vertrek worden geserveerd.

HP, (Halfpension)

Bij dit verzorgingstype zijn naast het verblijf ook het ontbijt en diner inbegrepen. Het diner kan a la carte zijn maar ook in buffetvorm geserveerd worden. Dit staat vaak beschreven bij de informatie van de betreffende accommodatie. De stelregel is dat het eerste diner ingaat op de dag van aankomst en het laatste ontbijt op de dag van vertrek wordt geserveerd.

VP, (Volpension)

Deze verzorging bied je naast de overnachting ook alle maaltijden, ontbijt, lunch en diner al dan niet met drankjes tijdens de maaltijden. Eveneens kunnen dit a la carte maaltijden zijn of in buffetvorm. De stelregel is dat het eerste diner op de dag van aankomst zal zijn en de laatste lunch op de dag van vertrek. Dit kan per accommodatie anders zijn, meestal staat dit beschreven maar mocht dit niet zo zijn vraag het dan aan een van onze medewerkers. 

AI, (All Inclusive)

De meest uitgebreide vorm van verzorging naast de overnachting is All Inclusive. Dit wil zeggen dat gedurende je vakantie alle maaltijden, drankjes en soms snacks zijn inbegrepen in de reissom. De voorwaarden hiervan staan doorgaans duidelijk beschreven bij de accommodatiebeschrijvingen evenals de tijden die hiervoor gelden. Meestal zijn de maaltijden in buffetvorm, echter kan het zijn dan bij sommige grotere accommodaties er ook specialiteitenrestaurants zijn welke a la carte serveren.