Agios Nikolaos

Griekenland - Kreta

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • echte Griekse sfeer
  • prachtig binnenmeertje met veel horeca rondom
  • mooie stranden
  • ga op avontuur naar het schiereiland Spinalonga

Appartement Candia Park Village

Griekenland / Kreta / Agios Nikolaos

Rustige ligging Gebouwd als een traditioneel Grieks dorpje Direct aan zee Authentieke Griekse taverne ‘to Fili’ Toen we aankwamen in Candia Park Village was het net of we een Grieks dorpje binnen liepen, inclusief klokkentoren

Zwembad
Tennis
Restaurant
Kinderzwembad
Amusement
Sport en spel
Speeltuin
Bar
Strand
Kinderactiviteiten
Strand
WiFi
9 juni 2023Vanaf
€   1364,-
Direct boeken


Informatie

Agios Nikolaos is geliefde badplaats. Deze is  tegen een heuvel gebouwd. Agios Nikolaos is zo populair, omdat het de echte Griekse sfeer uitstraalt, met pittoreske, smalle straatjes. Er zijn veel winkeltjes en ook de vriendelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking zorgt ervoor dat mensen er graag terugkomen.

Agios Nikolaos is bovendien bijzonder vanwege het binnenmeertje dat Voulismeni heet. Het wordt door hoge rotswanden omringd en er wordt beweerd dat Voulismeni bodemloos zou zijn. Er mag niet in het meertje gezwommen worden, maar je kunt er wel gezellig zitten op een van de terrasjes en je kunt heerlijk eten bij de (vis)restaurants rondom het meertje. Ook ‘s avonds is het erg gezellig in Agios Nikolaos. Zowel toeristen als Grieken flaneren langs het meertje en door de straatjes. Agios Nikolaos is een voormalig vissersdorp.

Er zijn verschillende mooie stranden, zowel in de omgeving van Agios Nikolaos, als ook bij de stad zelf. Je kunt er heerlijk zwemmen en zonnen. Ook watersporten zijn er volop mogelijk.

Het is leuk om vanuit Agios Nikolaos een boottochtje te maken, naar het nabij gelegen schiereiland Spinalonga. Het bezoeken van dit eiland, dat voor de kust van Kreta ligt, net ten noorden van Agios Nikolaos, is een indrukwekkende ervaring. Spinalonga heeft een lange en aangrijpende geschiedenis.

Aanrader!:
Vanuit Agios Nikolaos kan je naar de Lassithi hoogvlakte. De weg ernaar toe is door de fantastische vergezichten zeer spectaculair. De vlakte, die ongeveer 5 bij 5 kilometer oppervlakte heeft, ligt op 850 meter hoogte. Kenmerk van de Lasithi-vlakte zijn de windmolens. Deze windmolens werden door de inwoners gebruikt om water uit de grond te pompen, maar tegenwoordig staan ze er nog als decor. In het noorden van de vlakte bevindt zich de grot van Zeus. Volgens de Griekse mytologie zou de oppergod Zeus hier zijn geboren. Bij de grot is een kiosk waar je entree tickets kunt kopen. De grot is erg diep, je kunt helemaal naar beneden lopen via twee trappen met in totaal 200 treden.