Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • de bekende Golden Gate Bridge
  • Gevangenis Alcatraz
  • Het middelpunt Union Square
  • Het bruisende Fisherman's warf

Hotel Riu Plaza Fisherman's Wharf

Verenigde Staten / Californië / San Francisco

Na een grondige renovatie is dit hotel onlangs geopend als Riu Plaza Fisherman's Wharf

19 oktober 2023Vanaf
€   1345,-
Direct boeken


Informatie

In San Francisco is iedereen welkom, niks is te gek. Er is ontzettend veel te zien maar je kunt er ook heerlijk eten, drinken en uit je dak gaan.

In het noordenwesten van de stad ligt de Golden Gate Bridge. Deze hangbrug is het symbool van de stad. De brug is bijna 2 kilometer lang en verbind San Francisco met Marin Country. Een goede manier om de brug te bezoeken is per fiets. Je kunt langs beide kanten fietsen en onderweg genieten van schitterde uitzichten. Maak ook een bezoek aan het Golden Gate Park.

Net voor de kust van San Francisco ligt Alcatraz Island. Iedereen heeft het verhaal wel eens gehoord. Jarenlang stond er hier een gevangenis waarin de zwaarste criminelen opgesloten zaten. De gevangenis werd erg streng bewaakt en er is meermaals geprobeerd te ontsnappen. El Capone was de meest beruchte gevangen in Alcatraz. Deze gevangenis is tegenwoordig een museum en je kunt deelnemen aan verschillende rondleidingen.

Een populaire attractie in San Francisco is de handbediende kabeltram. Vroeger werd deze door paarden over de steile heuvels getrokken. Tegenwoordig zijn er nog 3 tramlijnen in gebruik en deze komen allemaal langs verschillende bezienswaardigheden.

Union Square is het middelpunt van de stad. Dit centrale plein is het winkelhart van de stad. Je vindt er bekende winkelketens, souvenirwinkeltjes en boetiekjes. Naast het plein ligt de theaterwijk met meerdere theaters, bioscopen en culturele centrums.

Chinatown is een gezellige wijk in San Francisco en is een bezoek waard. In de wijk liggen verschillende restaurants, winkels en tempels. De straten worden verlicht door rode lampionnen, borden versierd met Chinese tekens.

Een van de bruisende plekken in San Francisco is Fisherman’s wharf. Dit is al jaren de plek waar vissersbootjes aanmeren en hun vangst verkopen. Het is een gezellige buurt en het barst van de visrestaurants en winkels.