Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • de hoofdstad van Letland
  • ontdek de Oude Stad en de Nieuwe Stad
  • één van de meest aantrekkelijke steden van Europa
  • het hoogste bereikbare uitkijkpunt op 97 meter hoogte

Hotel Rixwell Konventa Seta

Letland / Letland / Riga

Bar
WiFi
Restaurant
Parkeergelegenheid
Huisdieren toegestaan
1 december 2021Vanaf
€   304,-
Direct boeken

Hotel City Teater

Letland / Letland / Riga

Eenvoudig, maar prima verzorgd stadshotelletje, gevestigd in een fraai Art Nouveau-gebouw uit 1905

1 december 2021Vanaf
€   326,-
Direct boeken

Hotel Wellton Centrum & Spa

Letland / Letland / Riga

1 december 2021Vanaf
€   328,-
Direct boeken

Hotel Wellton Riga & Spa

Letland / Letland / Riga

1 december 2021Vanaf
€   328,-
Direct boeken

Hotel ibis Styles Riga

Letland / Letland / Riga

1 december 2021Vanaf
€   345,-
Direct boeken

Hotel Gutenbergs

Letland / Letland / Riga

Een prachtig, romantisch boutiquehotelletje, gevestigd in een historisch gebouw dat oorspronkelijk dienst deed als drukkerij

1 december 2021Vanaf
€   386,-
Direct boeken

Hotel Opera

Letland / Letland / Riga

Een prima 4-sterren hotel gevestigd in historisch gebouw

1 december 2021Vanaf
€   440,-
Direct boeken


Informatie

Riga is de hoofdstad van Letland en is de grootste stad van de Baltische Staten.

Riga's Art Nouveau centrum staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De vele grootschalige restauratieprojecten hebben Riga gemaakt tot één van de meest aantrekkelijke steden van Europa. De Jugendstil, de Duitse Art Nouveau architectuur, is nergens anders zo aanwezig.

In Kārņu iela, de Oude Stad, is de 800-jarige geschiedenis goed te zien met 3 kerken, afgelegen binnenplaatsjes en oude poorten. De Duitse kolonisten bouwden in de 13e eeuw de stad volgens het patroon van de Hanzesteden.

De Tweede Wereldoorlog en de Sovjet-bezetting hebben diepe wonden in de Letse ziel geslagen. Op het Stadhuisplein in het Bezettingsmuseum is te zien hoe de Letten op diverse manieren met het verleden proberen om te gaan.

De Dom, het grootste middeleeuwse godshuis van de Baltische landen aan het mooiste plein, is een bezienswaardigheid die niet gemist mag worden. De bouw hiervan nam zoveel tijd in beslag dat de bouwstijlen variëren van de romaanse stijl tot aan de barokstijl.

Livu laukums is niet het mooiste plein, maar wel het populairst. Dankzij de terrassen heerst hier een zuidelijke sfeer. Kortbij tref je de twee gildehuizen en het Kattenhuis.

De stadsgracht ligt als een beschermde ring om het historische oude stadsdeel. Met oude bomen, mooie bloembedden, een netwerk van kronkelpaadjes, beelden, fonteinen en sierlijke watercascades biedt het park ontspanning.

De bakstenen Petruskerk is de hoogste kerk van Riga en een echte blikvanger. De metalen toren (123,5 meter) uit 1973 overheerst alles. Deze kerk is nu een museum. je hebt een prachtig uitzicht over de stad en de Daugava.

Anders dan de smalle straatjes van de Oude Stad wordt de Nieuwe Stad gekenmerkt door kaarsrechte boulevards, die worden omzoomd door prachtige jugendstilpanden. Het creatieve hart van Riga bestaat uit bijzondere winkels, cafés, galerieën, bioscopen en theaters. De 'buik van Riga' is het middelpunt, de Centrale Markt staat garant voor levendige drukte en handel in de vijf reusachtige hallen die vroeger dienst deden als hangars voor zeppelins.

De Zaķusala radio en televisie toren heeft op 97 meter hoogte een observatie platform en is het hoogste bereikbare uitkijkpunt in Riga. Op een heldere dag heb je zicht tot aan Sigulda en de schepen op de Baltische zee.

Het Volkskundig Openluchtmuseum RigaNet ligt net buiten de stadsgrenzen en is één van de belangrijkste musea van Letland. Boerderijen, schuren, vissershuisjes, windmolens en smederijen ­geven een beeld van de landelijke cultuur van Letland.